Conflicte amb el dret d´asil dels refugiats que busquen desesperadament millorar les seves condicions de vida a la comunitat europea

0
612

Refugiados-sirios-marchaAvui en dia les guerres més cruentes al orient mitxa son degudes aparentment a les diferents  religions, i potser son els fanatismes d´aquestes religions els que promouen les guerres més cruentes, ja siguin entre jueus i musulmans o ja sigui entre musulmans de diferents etnies que lluiten entre si o que lluiten contra totes les religions que no siguin la seva, com pasa desde fa poc en el recentment autoproclamat estat islamic, a on es viuen les pitxors escenes de guerres que ningú es pogui arribar a imaginar.

Darrerament aquest conflictes no resols provocoquen un exóde de refugiats que no es conformen en viure en camps de refugiats organitzats per les diferents ongs, ara els refugiats que surten a la tele resulta que saben parlar angles i volen refugi en el primer món per estar ben lluny del conflicte del seu país, d´alguna manera son com desertors no censats per el seu exercit que demanen asil polític per tal de fuig ben lluny del seu pais d´origen.

Però tots en el fons pensem que molts d´aquests refugiats politics que ara arriban a Europa no ho nomes per motius politics sino que també ho fan sencillament per fugir de la fam i per fugir d´un pais totalment  destruit a on no tenen cap oportunitat per guanyar-se les garrofes perque reben trets per tots costats. Davant d´aquesta crua realitat jo em faig algunes preguntes sense resposta.

1-Perque no es queden els refugiats de Siria aquesta vegada prop del seu pais d´origen ? perque tots aquest refugiats volen venir a viure dins d´Europa,  no estarem ficant el enemic dins de casa quan esclati la propera 3  guerra mundial provocada per diferencies religioses promoguedes pels fundamentalistes més extremistes d´alguns paisos musulmans ?.

2- No haurien d´asumir les despesses dels refugiats totes aquelles empreses o paisos que fan grans beneficis amb la venda d´armes al tercer món i que provoquen la destrucció total o parcial d´aquests paisos ?

3- fins a quin punt les grans multinacionals no estan al darrera per promoure conflictes per tal de poguer despres reconstruir paisos i moltes infraestructures imprescindibles…o tan sols inicien conflictes bélics per a poguer accedir gratuitament als recursos naturals d´aquests paisos en conflicte.

4-Europa està potser necesitada de mà d´obra barata per tal de millorar les seves infraestructures de carreteres o abaratir els costos dels serveis de netege o hosteleria ?

Qualsevol d´aquestes hipotesis es posible en qualsevol cas la situació que la comunitat europea acepta ara amb els refugiats de Siria i d´altres paisos del orient mitxa es explosiva i pot acabar petant a curt o llarg plaç, de fet es sense cap mena de dupte una situación molt explosiva amb un mecanisme de relotgeria que ningú controla.

Comentaris que fa el meu colega Ramon al respecte de la meva reflexió:

Intentaré des de els meus punt de vista el que crec d’aquesta desgraciada situació. Preguntes el perquè no és queden en paisos propers als seus, crec que en lloc al mont tenen un servei de benestar social com el que viuen alguns paisos d’Europa, els drets socials conquistats pels ciutadans alemanys, danesos ,suecs, son una crida per qualsevol ciutadà.

El perill de tenir l’enemic al interior del país és un risc, però al mateix temps, tot ciutadà que visqui les seva tragèdia te un dret internacional de ser considerat refugiat polític Pel que fa al segon i tercer apartat, considero que el que proposes és absolutament just, però la classe política, majoritàriament esta al servei del poder financer, mentre acceptem que els partits és puguin finançar amb donacions, haurem de pagar aquest preu, la classe política legisla per beneficiar a un 1% de la població, i molts cops en contra del 99% restant, la guerra del Irak és un exemple del que dic, al no tenir prou soldats van fer la guerra empreses que contractaven mercenaris, destruïen tot el que tenien al davant per desprès, empreses constructores americanes privades ho tornaven a construir a uns preus molt inflats, ho pagava el govern titella que van instal·lar, també és van apropiar dels pous de petroli Crec que en el quart apartat has encertat de ple, avui els alemanys estan satisfets d’haver ajudat a molts refugiats, la sra. Merkel ha dit que pot absorbir 500.000 refugiats cada any, a mig plaç, els treballadors alemanys s’adonaran que els refugiats seran els seus competidors en els treballs, baixaran el preu dels salaris i l’empresariat alemany estarà satisfet.

Desgraciadament en totes les crisis hi ha qui surt beneficiat a costa de la vida de molta gent. Quan la ciutadania s’adonarà de l’estafa que representa el capitalisme i en part la democràcia?. Del nou país que intentarem construir hem d’expulsar de la política, els especuladors, el usurers i la corrupció, hem d’exigir als polítics un servei públic al servei del 99% dels ciutadans, i controlar que el 1% restant contribueixin a la millora social, potser aquest somni és una utopia, però no vull renunciar a intentar-ho.

siria-refugiados

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.