Descubren que la desactivación de un solo enzima reduce drásticamente el crecimiento de un tumor y las células cancerosas

0
308

Paso adelante en la lucha contra el cáncer. Investigadores de la Universidad de California en Berkeley han descubierto que la desactivación de un solo enzima reduce de forma drástica la capacidad que tienen las células cancerosas agresivas de difundir y hacer crecer los tumores. Se reafirma así la importancia que tienen en el desarrollo del cáncer los lípidos, un grupo de moléculas que incluye ácidos grasos y colesterol, según el estudio publicado en “Proceedings of the National Academy of Sciences“.

Las células cancerosas producen y utilizan una gran cantidad de lípidos. Los necesitan para dividirse y proliferar a un ritmo rápido. Los científicos actuar sobre una enzima, conocido con la sigla AGPS (“fosfato sintasa alkylglycerone”), que es clave en la formación de los llamados éter lípidos, y lo hicieron en ratones a los que habían inyectado células de cáncer. En los animales en los que inhibieron esta enzima no se formó ningún tumor, mientras que los otros sí. Según los investigadores, con la inyección de la enzima “las células cancerosas son menos capaces de moverse o invadir”.

En el estudio, los investigadores concluyen que la inhibición de la AGPS agotó los éter lípidos de las células cancerosas y que la enzima alteró los niveles de otros tipos de lípidos importantes para la capacidad de las celdas células cancerosas de sobrevivir y propagarse. Precisamente, el efecto sobre los otros lípidos fue “inesperado y desconocido”, para los investigadores.


Descobreixen que la desactivació d’un sol enzim redueix dràsticament el creixement d’un tumor i les cèl·lules canceroses

Pas endavant en la lluita contra el càncer. Investigadors de la Universitat de Califòrnia a Berkeley han descobert que la desactivació d’un sol enzim redueix de forma dràstica la capacitat que tenen les cèl·lules canceroses agressives de difondre i fer créixer els tumors. Es referma així la importància que tenen en el desenvolupament del càncer els lípids, un grup de molècules que inclou àcids grassos i colesterol, segons l’estudi publicat a “Proceedings of the National Academy of Sciences“.

Les cèl·lules canceroses produeixen i utilitzen una gran quantitat de lípids. Els necessiten per dividir-se i proliferar a un ritme ràpid. Els científics van actuar sobre un enzim, conegut amb la sigla AGPS (“fosfat sintasa alkylglycerone”), que és clau en la formació dels anomenats èter lípids, i ho van fer en ratolins als quals havien injectat cèl·lules de càncer. En els animals en què van inhibir aquest enzim no es va formar cap tumor, mentre que als altres sí. Segons els investigadors, amb la injecció de l’enzim “les cèl·lules canceroses són menys capaces de moure’s o envair”.

En l’estudi, els investigadors conclouen que la inhibició de l’AGPS va esgotar els èter lípids de les cèl·lules canceroses i que l’enzim va alterar els nivells d’altres tipus de lípids importants per a la capacitat de les cel·lules canceroses de sobreviure i propagar-se. Precisament, l’efecte sobre els altres lípids va ser “inesperat i desconegut”, per als investigadors.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.