“El 4 de febrer de 2006 una festa en una casa ocupada del carrer Sant Pere Més Baix de Barcelona acaba amb una baralla amb la policia. Durant els aldarulls, un agent de la guàrdia urbana és ferit per l’impacte d’un objecte al cap i acaba en estat de coma. La versió oficial dels fets, immediatament després de l’incident, coincideix amb la de la majoria dels testimonis presents: algú va tirar un test des d’un dels balcons de la casa que va impactar al cap del policia. Inexplicablement, unes hores més tard la policia canvia la història, al·legant que l’agent, en realitat, havia estat ferit per una pedra llançada en horitzontal des del carrer.” Aquella matinada hi va haver nou detinguts en ple cas antic. Rodrigo Lanza va ser acusat d’haver llançat la pedra de la qual no es va trobar mai cap prova, i condemnat a quatre anys i mig de presó. Patrícia Heras va ser condemnada a tres anys de presó, i es va suïcidar el 26 d’abril de 2011 a casa seva durant un permís penitenciari.
El ‘Documental 4F. Ni oblit, ni perdó’ ha estat possible gràcies a una campanya de crowdfunding i desmunta la versió policial dels fets amb diversos testimonis. Un dels més contundents és el d’un jove que assegura que un conegut seu li va confessar que va llençar el test que va ferir l’agent aquell 4 de febrer a Sant Pere Més Baix. També s’explica com dos dels agents que van participar en les detencions van ser expulsats del cos el 2011 i condemnats a dos anys de presó per tortures greus a un estudiant de Trinidad i Tobago.
L’estrena del documental es va fer el 8 de juny okupant un cinema abandonat a Via Laietana, que va ser rebatejat amb el nom ‘Patricia Heras’. El diumenge 9 de juny hi ha convocada una concentració a les 20h a Plaça Sant Jaume per denunciar el muntatge policial del 4F.
Més informació a:
http://youtu.be/a4BGq3ikU2c
http://www.verkami.com/projects/994-d…
http://www.eldiario.es/catalunyaplura…
—————-
“El 4 de febrero de 2006 una fiesta en una casa ocupada de la calle Sant Pere Més Baix de Barcelona acaba con una pelea con la policía. Durante los disturbios, un agente de la guardia urbana es herido por el impacto de un objeto en la cabeza y termina en estado de coma. la versión oficial de los hechos, inmediatamente después del incidente, coincide con la de la mayoría de los testigos presentes: alguien tiró una maceta desde uno de los balcones de la casa que impactó en la cabeza del policía. Inexplicablemente, unas horas más tarde la policía cambia la historia, alegando que el agente, en realidad, había sido herido por una piedra lanzada en horizontal desde la calle. “Aquella madrugada hubo nueve detenidos en pleno caso antiguo. Rodrigo Lanza fue acusado de haber lanzado la piedra de la que no se encontró ninguna prueba, y condenado a cuatro años y medio de prisión. Patricia Heras fue condenada a tres años de prisión, y se suicidó el 26 de abril de 2011 en su casa durante un permiso penitenciario.
El ‘Documental 4F. Ni olvido, ni perdón’ ha sido posible gracias a una campaña de crowdfunding y desmonta la versión policial de los hechos con varios testimonios. Uno de los más contundentes es el de un joven que asegura que un conocido suyo le confesó que tiró la maceta que hirió al agente aquel 4 de febrero en la calle Sant Pere Més Baix. También se explica cómo dos de los agentes que participaron en las detenciones fueron expulsados del cuerpo en 2011 y condenados a dos años de prisión por torturas graves a un estudiante de Trinidad y Tobago.
El estreno del documental se hizo el 8 de junio okupando un cine abandonado en Via Laietana, que fue rebautizado con el nombre ‘Patricia Heras’. El domingo 9 de junio hay convocada una concentración a las 20h en Plaça Sant Jaume de Barcelona para denunciar el montaje policial del 4F.