Els Estats Units maten un líder talibà en els primers atacs de l’any amb ‘drones’ al Pakistan- guerra tecnologica de una superpotencia en ple secle XXI

0
229

Més de 250 persones van morir l’any passat per bombardejos d’avions no tripulats nord-americans en zones de l’oest del Pakistan, que serveixen de refugi a grups armats jihadistes que operen a banda i banda de la frontera amb la veïna Afganistan.

El líder talibà conegut com Mulà Nazir es troba entre els 16 morts comptabilitzats aquest dijous després dels primers bombardejos de l’any d’avions no tripulats (‘drones’) dels Estats Units al conflictiu oest pakistanès, fronterer amb l’Afganistan.

Mulà Nazir va morir en un primer atac registrat ahir a la nit, i que va causar vuit morts més, mentre que les altres sis persones van morir en un segon bombardeig aquest matí, segons ha informat a Efe una font de l’oficina política (entitat administrativa) de la regió.

La font ha precisat que el dirigent talibà figurava entre els nou ocupants d’un vehicle que va ser abatut pels míssils d’un ‘drone’ nord-americà prop del poblat de Wana, al districte de Sar Kanda, a la regió tribal de Waziristan del Sud. “Els nou ocupants van morir en l’atac”, ha indicat la font.

Després del bombardeig que ahir a la nit va costar la vida del Mulà Nazir, un altre avió no tripulat nord-americà ha atacat aquest matí un segon automòbil que circulava pel poblat de Mubàrak Sahi, i ha matat els seus sis ocupants, a la limítrofa àrea tribal de Waziristan del Nord.

Es tracta dels primers atacs d’avions no tripulats dels Estats Units el 2013 al Pakistan. El govern pakistanès critica periòdicament aquest tipus de bombardejos, molt impopulars entre els habitants de les regions afectades, principalment els dos Waziristan.

Més de 250 persones van morir l’any passat per bombardejos d’avions no tripulats nord-americans en zones de l’oest del Pakistan que serveixen de refugi a grups armats jihadistes que operen a banda i banda de la frontera amb la veïna Afganistan.

Aquest tipus d’atacs és el mitjà preferit per l’administració nord-americana per combatre les organitzacions insurgents que proliferen a la regió, de molt difícil accés i que mai ha estat del tot sota el control de l’estat pakistanès.

Encara que els atacs tenen com a objectiu les cèl·lules de milicians que operen a la zona, entre les seves víctimes hi figuren sovint civils, segons grups de defensa dels drets humans i organitzacions d’ajuda amb presència a la regió.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.