Els nous ‘Súper-ràdars’ de la DGT- A l’autopista, on el màxim és 120 km/h, no capten l’infractor fins que no arriba a 131, i en una via de 50, fins a 58

0
358

A l’autopista, on el màxim és 120 km/h, no capten l’infractor fins que no arriba a 131, i en una via de 50, fins a 58

Sempre s´ha dit que hi ha un marge en els límits de velocitat que fan disparar els radars que hi ha per les carreteres, i és ben cert. ara, però, la Direcció General de Trànsit (DGT) ho ha fet públic i ha anunciat el marge de tolerància: és a dir, que el conductor sabrà quan pot ser sancionat.

Per exemple, si es va per una autopista on el límit de velocitat és de 120 quilòmetres per hora, a partir d´ara –la normativa és vigent des de finals de febrer– l´aparell saltarà als 131 quilòmetres per hora. la DGT ha unificat el llindar de tolerància, que es troba als set quilòmetres per hora si la velocitat del vehicle és inferior a 100 quilòmetres per hora i del 7% si la velocitat és superior a aquesta.

Segons la DGT, el motiu de no aplicar el percentatge sinó el número concret a les velocitats inferiors a 100 quilòmetres per hora s´explica pel fet que a velocitats baixes és difícil percebre a quant se circula. això significa que, si s´establís el 7% en una via en la qual s´hagués d´anar a 30 quilòmetres per hora, el radar actuaria als 33 km/hora, una velocitat difícil de notar si l´aparell no és digital.

En canvi, la DGT afirma que, aplicant el llindar de tolerància als 7 km/hora, l´aparell actuarà a partir dels 38 quilòmetres per hora, un excés més fàcil de poder captar. la raó per la qual s´ha posat el número 7, tant en percentatge com en quantitat, és perquè els errors màxims permesos dels radars de la DGT es troben entre el 3% i el 7%, asseguren. malgrat que hi hagi aquest canvi en el moment en què salta el radar, les sancions i els punts que es treuen els conductors continuaran essent els mateixos de sempre.

És a dir, si la velocitat de la via és de 50 quilòmetres per hora i se sobrepassa fins als 60, la sanció és de 100 euros; mentre que si s´ha superat entre 71 i 80 quilòmetres per hora els mossos d´esquadra, a més d´aplicar- li una sanció de 300 euros, també li treuran dos punts. Girona, tercera en radars les carreteres de la demarcació de Girona són les terceres de l´estat amb un nombre més elevat de radars, fet que pot resultar car per als conductors que no respectin les normes de trànsit.

En total, hi ha 37 dispositius repartits per tota la xarxa viària gironina. la comarca on n´hi ha més és la de la selva, amb deu, i la segueix l’alt empordà, amb vuit aparells. segons l’informe de l’associació de conductors DVuelta, Girona és la tercera província de tot l’estat espanyol amb més radars per cada 1.000 quilòmetres, amb una taxa de 15,32 dispositius. la mitjana espanyola és de 5,16 radars per cada mil quilòmetres. en qualsevol cas, el servei Català de Trànsit no es cansa de dir que els radars són aparells per a l´educació vial i per salvar vides.

De fet, durant el 2014, el nombre de morts a la província de Girona en accidents de trànsit va caure en un 40% respecte al 2013. Durant l´any passat van morir 21 persones en sinistres viaris mentre que l´any abans van ser-ne 35. les dades són encara més optimistes si es mira fa cinc anys, el 2010, va haver-hi 65 víctimes mortals, un 67,6% més que el 2014.

radar-dgt-trafico-trafic

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.