Horts urbans a Montgat- Remodelació dels horts urbans de Can Casanovas de Montgat

0
771

S’han iniciat els treballs de parcel·lació dels horts urbans de Can Casanovas amb un doble objectiu, regular l’ús d’aquests espais públics i regular el procediment d’accés a una parcel·la fomentant l’horticultura ecològica. Amb els treballs que s’estan fent s’augmentarà el nombre de parcel·les i es reordenarà l’ús que serà prioritari per a famílies de Montgat, evitant els abusos que es produïen fins ara de persones que tenien fins a 3000m2 i no eren de Montgat

Horts municipals de la finca de can Casanoves

L’oferta d’horts municipals es va ampliar l’any 2007 amb la creació de més parcel.les d’horta familiar a la finca de can Casanoves, situada entre el carrer Colom i la Ctra. de Rubí.

L’espai que es destinat a l’horta es troba en la part est de la finca, accedint-s’hi des del carrer Colom.

Ocupa una superfície de 51.000 m2 repartits en tres àrees en diferents nivells que allotjen un total de 81 parcel.les d’uns 100 m2.

El model és molt similar al que trobem a Mn. Homs, en aquest cas s’hi ha construït un únic edifici amb 81 habitacions (guixetes) de 2-3 m3 destinats a guardar els estris i el material a utilitzar en les labors agrícoles dels usuaris, uns lavabos, la neteja dels quals correrà a càrrec dels mateixos usuaris i un espai comunitari d’aixopluc. Cada parcel.la disposa d’un comptador per controlar el consum d’aigua i una aixeta, però, a diferència de Mn. Homs, l’aigua prové directament de la xarxa d’abastament, sense dipòsit intermedi.

El plec de clàusules per l’adjudicació dels horts de can Casanoves, comú amb els horts de Mn. Homs, preveu l’atorgament, per sorteig públic, de llicències d’ocupació i ús temporal de les parcel.les que han quedat vacants i l’establiment d’una llista de reserva de possibles usuaris que cobreixin les vacants que es puguin produir, per diferents causes, fins a una nova licitació

Van començar els treballs d’ordenació dels horts urbans de Can Casanovas, incloent-hi un projecte d’aprofitament d’aigües freàtiques que va merèixer un premi de la Diputació de Barcelona.

IMG_2648 IMG_2649 IMG_2650 IMG_2652 IMG_2653 IMG_2654 IMG_2657 IMG_2658 IMG_2660 IMG_2662

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.