La comunitat solidària de Barcelona que genera oportunitats per a tots- Barcelona Actua

0
149


BarcelonActua és una comunitat creada a Barcelona i per Barcelona, que té com a objectiu final fer una ciutat cohesionada socialment, sensible, solidària i implicada en la realitat social que l’envolta.

http://www.facebook.com/BarcelonActua

BarcelonActua és un projecte que sorgeix amb una clara visió: crear una Barcelona cohesionada socialment, sensible, solidària i implicada en la realitat social que l’envolta. Una Barcelona unida que, a curt i mig termini, contribueixi a evitar l’exclusió social de cap de nosaltres fruit de l’actual crisi i, a llarg termini, ens permeti gaudir del privilegi de viure en una ciutat referent a nivell internacional en termes de responsabilitat social ciutadana i, al final, de felicitat.

En els darrers anys, s’ha posat en evidència que tots som potencialment vulnerables. La realitat dels últims anys ens ha demostrat que qualsevol de nosaltres avui pot estar a dalt, i demà a baix de tot. La bona notícia és que aquest fet ens brinda l’oportunitat d’aproximar-nos els uns als altres, de deixar aflorar la nostra solidaritat amb els que,a dia d’avui, pitjor ho estan passant, i de deixar ajudar-nos per aquells als que afortunadament, malgrat la crisi, poden seguir gaudint de certes comoditats.

Tots estem en el mateix vaixell, tots som Barcelona, i només fomentant les connexions entre tots nosaltres, podrem construir una ciutat feliç.

BarcelonActua pretén ser una comunitat de persones a partir de la qual es generin oportunitats per a tothom, i on cadascú de nosaltres trobem la millor forma, amb la que ens sentim més còmodes i ens sigui més fàcil, d’ajudar o ser ajudats. Nosaltres triem si el que volem és compartir part del nostre temps lliure en acompanyar a una persona gran, si el que volem és, com a autònom propietari d’un negoci, donar feina a algú que fa temps que la busca o donar servei gratuït a algú que no se’l pot permetre, si el que volem és compartir temps lliure amb algú perquè el nostre cercle d’amics s’ha anat reduint, si el que volem és donar aquell ordinador que fa temps estem pensant en canviar, si el que volem és que algú ens doni joguines pels nostres fills perquè fa temps que no ens les podem permetre… Nosaltres triem què i a qui li volem donar i què i de qui volem rebre.

BarcelonActua és la xarxa social de les persones que, com tu i com jo, creiem que una millor Barcelona, la Barcelona dels valors, és possible i que està en les nostres mans, només en les nostres, assolir-la.

 

BarcelonActua es un proyecto que nace con una clara visión: crear una Barcelona cohesionada socialmente, sensible, solidaria e implicada en la realidad social que la rodea. Una Barcelona unida que, a corto y medio plazo, contribuya a evitar la exclusión social de ninguno de nosotros fruto de la actual crisis y, a largo plazo, nos permita disfrutar del privilegio de vivir en una ciudad referente a nivel internacional en términos de responsabilidad social ciudadana y, al final de felicidad.

En los últimos años, se ha puesto en evidencia que todos somos potencialmente vulnerables. Cualquiera de nosotros hoy puede estar arriba y mañana a bajo de todo. Este hecho nos brinda la oportunidad de aproximarnos los unos con los otros, de dejar aflorar nuestra solidaridad con los que, a día de hoy, peor lo están pasando, y dejarnos ayudar por aquéllos que afortunadamente, a pesar de la crisis, pueden seguir disfrutando de ciertas comodidades.

Todos estamos en el mismo barco, todos somos Barcelona, y sólo fomentando las conexiones entre todos nosotros, podremos construir una ciudad feliz.

BarcelonActua quiere ser una comunidad de personas donde se generen oportunidades para todos, y donde cada uno de nosotros encontremos la mejor forma, con la que nos sintamos más cómodos y nos sea más fácil, de ayudar o ser ayudados. Nosotros escogemos si lo que queremos es compartir parte de nuestro tiempo libre en acompañar a una persona mayor, si lo que queremos es, como autónomo propietario de un negocio, dar trabajo a alguien que hace tiempo que lo busca o dar servicio gratuito a alguien que no se lo puede permitir, si lo que queremos es compartir tiempo libre con gente porque nuestro círculo de amistades se ha ido reduciendo, si lo que queremos es dar aquel ordenador que hace tiempo que estamos pensando en cambiar, si lo que queremos es que alguien nos dé juguetes para nuestros hijos porque hace tiempo que no los podemos comprar… Nosotros escogemos qué y a quien queremos dar, y qué y de quien queremos recibir.

BarcelonActua es la red social de las personas que, como tú y como yo, creemos que una Barcelona mejor, la Barcelona de los valores, es posible y que está en nuestras manos, sólo en las nuestras, conseguirla.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.