opció original de cap de sortida de cap de setmana . les cabanes als arbres de Sant Hilari de Sacalm

0
412

SANT HILARI SACALM- Les cabanes als arbres
Dormir en una cabana de fusta penjada d’un arbre enmig de les Guilleries. Aquesta és la proposta que ofereix una parella d’emprenedors que han muntat, després de dos anys de feina, el primer negoci d’aquestes característiques a l’Estat. Tot i que pugui semblar extret d’un llibre de faules, les cabanes de fusta s’han construït sobre els arbres, en un paratge remot al qual s’accedeix per una pista forestal, a Sant Hilari Sacalm.
Com a atractiu, passar una nit sense llum i lluny de la ciutat al bell mig de les Guilleries, amb vistes al Montseny i als Pirineus. Les cabanes estan moblades i equipades i s’han construït respectant l’entorn: la fusta no està tractada i el muntatge s’ha fet a mà.
El proper 11 de juny es farà la presentació oficial de les cabanes davant l’Ajuntament de Sant Hilari, hi haurà jornada de portes obertes els 13 i 14 de juny i les cabanes ja estaran obertes al públic a partir del 20 de juny. Els preus estan a l’entorn del 100 euros per cabana i nit.

Projecte d’uns emprenedors
En Manu i la Karin han fet realitat una idea que feia anys els voltava pel cap. Després d’obrir el primer parc d’aventures als arbres de l’Estat -la Selva de l’Aventura, a Sant Hilari-, han pogut tirar endavant el projecte de les Cabanes als arbres. En Manu Grymonpré, impulsor del projecte, explica que la seva voluntat és acostar la gent al bosc i que “no només s’hi vagi a buscar bolets”.
Després de múltiples tràmits per aconseguir els permisos per desenvolupar les cabanes, Grymonpré també compta amb l’aval tècnic de Ceres Control, un gabinet de control europeu reconegut per haver verificat construccions similar a Europa. També s’ha demanat al Consorci Forestal de Catalunya que analitzi la salut dels arbres per garantir que són resistents per aguantar el pes de la cabana.
“Tu veus les cabanes i penses, com s’aguanten? Sembla màgic!”, reflexiona Grymonpré. I és que les cabanes estan suportades per quatre cables en la seva superfície i estan concebudes perquè sigui el sostre qui mantingui l’estructura, així que no hi ha cap peu de força a la part inferior de la cabana, el que fa que la cabana sembli que estigui “penjada”. La fusta, tant del sostre com de les parets i la mateixa barana de la terrassa, no ha rebut cap tractament i s’ha col·locat després de ser tallada.
El procés de construcció ha estat pensat al mil·límetre, per tal que les cabanes estiguin ben ventilades, que puguin tapar l’entrada de l’aire quan interessi i tinguin unes vistes privilegiades a la muntanya. L’espai de la cabana és ampli, amb capacitat fins a quatre persones i també hi ha una taula per poder llegir, treballar o menjar. L’accés es fa a través d’una passarel·la de fusta i una petita escala situa el visitant a l’interior de les cabanes.
De moment els impulsors del projecte han construït dues cabanes amb la voluntat d’arribar fins a deu. Les cabanes estan situades en un punt que arriba quasi als 2.000 metres, ideal per practicar esports de muntanya per l’entorn.
Els creadors del projecte afirmen que aquest nou producte turístic pot ser atractiu per persones esportistes que vulguin aprofitar per fer rutes a peu o en bicicleta per la muntanya o, simplement, per famílies o parelles que vulguin desconnectar de la ciutat, envoltar-se de la tranquil·litat de la natura i estar-se sense aigua, llum ni telèfon.

Cabanes:
La totalitat de la cabana està realitzada amb fusta natural sense tractament.

S’han utilitzat les qualitats i la propietat de la fusta conforme l’adequació de l’ús.

El castany aguanta bé les intempèries, per això es troba al revestiment exterior.

L’avet Douglas té, de forma natural, una bona resistència mecànica i s’utilitza en l’estructura i en el revestiment interior. Els seus traços rosats i blancs vesteixen amb encant els sostres i parets i la particular olor de resina que desprèn, deixa un record inoblidable.

Una bona capa de fibra de cànem barrejat amb fibra d’avet Douglas asseguren un aïllament total juntament amb unes finestres de doble vidre.

L’aeració de la cabana es realitza de forma natural per una corrent que circula a través del tronc de baix a dalt, sortint per uns forats de ventilació de la teulada.

La terrassa personalitzada amb branques de castany, acàcies o arboç fan sentir-se en comunió amb la vegetació que envolten les cabanes.

WC secs (sense aigua) i ecològics:
El WC es composa d’un cubell amb una bossa biodegradable i serradures. La bossa es recicla en forma de compostatge.

Aquests residus es retornen a la natura en forma d’adob orgànic, seguint el cicle natural, sense utilització d’aigua i sense necessitat de tractar aigües grises.

La piscina:
Un sistema de neteja per llampares ultraviolades, permet banyar-se en una aigua neta en tot moment, sense afegir productes químics, per no malmetre el medi ambient, i amb el benefici de no preocupar-se per la pell seca, la decoloració del cabell o l’allèrgia al clor.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.