Un jutge afirma que “podrem votar”

0
321

El jutge de l’Audiència de Barcelona, Santiago Vidal, ha afirmat que “no hem de tenir por” perque que “podrem votar”. “No hi ha cap llei al món, ni tan sols les espanyoles, que ens ho puguin impedir”, ha apuntat.

Durant l’acte d’ERC a favor de la consulta, Vidal ha expressat que “podrem votar d’acord amb la llei catalanes i les lleis internacional. I això no ho dic jo, això ens ho va dir el Tribunal Internacional de Justícia amb la seva famosa sentència que va validar la declaravió uniltaral d’independència de Kosovo quan va decidir separar-se de l’Estat de Sèrbia”.

Vidal ha apuntat que “és important que distigim entre legalitat constitucional i legitimitat democràtica” perquè “són dos conceptes completament diferents”.

En aquest sentit, el jutge ha assenyalat que “l’ideal seria que fossin complementaris i jo estic convençut que, al final, ho acabaran sent. Però si no es així, si l’Estat espanyol amb la seva legalitat constitucional ens diu que no podem votar, no tingueu cap dubte que votarem d’acord amb la legalitat catalana i la internacional”.

Finalment, ha dit que acabarem votant perquè “si les lleis es converteixen en cadenes, el que cal és que el poble junt trenquem aquestes cadenes”. “I ho acoseguirem. De manera pacífica, de manera serena; com vam demostrar el passat 11 de setembre”.

El sindicat Mans Netes ha presentat una denúncia contra el jutge de l’Audiència de Barcelona Santiago Vidal per unes declaracions que va fer en un vídeo publicat a ambindependència.cat, en què explica els passos que Catalunya hauria de seguir per obtenir el reconeixement com a Estat, d’acord amb la legalitat internacional.

La denúncia

En la denúncia presentada, Mans Netes argumenta que Vidal ha comès “una falta molt greu” per “incomplir el deure de fidelitat a la Constitució”. Segons ells, “les declaracions de cap manera es poden emparar en el dret a la llibertat d’expressió i manifestació” i “s’ha superat clarament el límit a la llibertat d’expressió”. El sindicat considera, a més, un agreujant que Vidal sigui un membre de la carrera judicial: [Vidal] “és conscient que no pot fer aquestes declaracions en què s’atempta greument contra la nostra Carta Magna”, sentencien.

El procés

En el vídeo, Vidal assegura que, primer, Catalunya ha de negociar amb l’Estat per pactar un referèndum. “Si això no és possible”, continua el magistrat, “es pot convocar una consulta en base de règim intern sense efectes vinculants”. Vidal explica que, si en aquesta consulta hi participa un 70% de l’electorat, les votacions són pacífiques i finalment hi ha un 66% de vots favorables a la independència, llavors “la legitimitat de la voluntat democràtica del poble passa per sobre de la legalitat constitucional”, afegeix Vidal.

Declaració unilateral d’independència

El jutge de l’Audiència de Barcelona acaba el vídeo assegurant que si tot i així “el pacte amb l’Estat és impossible, el Parlament de Catalunya hauria de fer una declaració unilateral d’independència, portar-la als organismes internacionals i demanar que la validin”.

Santiago_Vidal

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.