Germanetes – Novetats , lluita veinal

0
255

Després de 3 anys reclamant que se li doni un ús a un solar propietat de l’ajuntament que en porta més de 12 abandonat, recuperant lluites antigues del barri com les de l’institut, habitatge i sanitat, d’haver organitzat actes festius i reivindicatius per fer-nos nostre l’espai públic, tres revetlles de St. Joan i la Festa major de l’Esquerra de l’Eixample per tornar a sortir al carrer, jornades d’artivisme que ens han fet vibrar, mercats d’intercanvi i de pagès per recuperar la nostra sobirania alimentària i de consum i després d’haver dinamitzat diversos tallers participatius per definir entre totes les veïnes quin barri volem, podem dir que si, que ho hem aconseguit:

–       Portem quasi bé un any gestionant i omplint de vida una petita parcel•la a l’entorn del solar de les Germanetes que ens ha fet recuperar l’esperança i l’alegria de saber que juntes ho podem tot.

–       El proper curs disposarem de dues noves línies d’ESO en un nou institut (de moment en barracons)

–       I tenim el compromís de l’ajuntament que, en cosa de pocs mesos, la resta del solar de les Germanetes es convertirà, per fi, en un parc obert a totes les persones que vulguin gaudir-ne.

Han estat 3 anys de picar pedra i de donar-nos cops de caps contra la burocràcia i la incomprensió de l’administració, d’invertir els nostres esforços en redactar instàncies i projectes i en fer reunions amb tècnics i regidors per veure com, una vegada i una altra, incomplien els acords als que arribàvem i menystenien les nostres propostes.

Malgrat tot, però, us volem transmetre la nostra alegria d’haver aconseguit arribar fins aquí, i no us volem negar que encara ens queda camí per recórrer. Cal fer-los saber que no ens conformarem només amb que hagin acceptat fer el parc. Seguim treballant en contra de la construcció de més pisos en una ciutat farcida de pisos buits en mans dels bancs, seguim creient en la no-mercantilització de la sanitat pública, reivindicant una educació pública i de qualitat i, sobretot, seguim volent que s’escolti a la ciutadania.

És per això que us convidem a les jornades que hem organitzat els propers dies 12 i 13 de desembre en el marc del 7è Mercat de pagès i el 4rt Mercat d’intercanvi de l’Esquerra de l’Eixample, en el que podreu gaudir de múltiples activitats per a totes les edats i un ja habitual dinar popular, i en les que definirem, entre totes, com volem que siguin aquests més de 5000m2 d’espai públic que d’aquí a poc disposarem al barri.

Ho hem volgut fer coincidir amb el 25è aniversari de la Casa Golferichs, un centre cívic que va poder ser possible gràcies a la lluita veïnal dels anys 70 i 80 i que sense ella, no hagués passat de ser un altre edifici modernista ensorrat víctima de l’especulació immobiliària, per recordar-nos a totes i a tots que si, que quan ens ajuntem tenim més força que els que manen, i per recordar-los que tenim clar que treballen per nosaltres i que no ens resignarem a que, de nou, es guardin en un calaix les propostes que amb les ganes i la il•lusió de construir una ciutat i un barri millors per a les persones hem definit entre totes.

12 de desembre 18h a l’espai germanetes per seguir treballant en quin barri volem.

13 de desembre 10h i fins a mitja tarda: Mercat de pagès, Mercat d’intercanvi, activitats per a totes les edats, actuacions musicals, dinar popular i acte unitari per concretar la proposta que portarem al districte sobre com volem que sigui el nou parc de Germanetes!

Recreant Cruïlles, fem nostre l’espai públic!

http://recreantcruilles.wordpress.com/

quin-barri-volem-eixample-esquerre

Pots ajudar-nos a fer difusió imprimint i penjant cartells ( https://recreantcruilles.files.wordpress.com/2014/12/cartell-13d_verd.pdf ) o repartint octavetes ( https://recreantcruilles.files.wordpress.com/2014/12/octaveta-13_verd.pdf ).recreant-cruilles

Els veïns i les veïnes de l’Esquerra de l’Eixample han aconseguit aturar la construcció d’un mur que pretenia separar els espais en que es divideix el solar de Germanetes, un dels qual fa un any que està autogestionat pel col·lectiu Recreant Cruïlles.

Una excavadora i uns operaris de l’Ajuntament és la imatge que es van trobar els veïns el passat 19 de novembre. L’objectiu, segons els treballadors, era construir un mur que dividís la zona no ocupada de la resta. Aquesta decisió, segons Recreant Cruïlles, esquerda l’acord amb el que es va arribar amb el regidor de districte, Gerard Ardanuy, el 5 de novembre en assemblea oberta, en què es comprometia a comunicar qualsevol tipus d’intervenció als solars propers a Germanetes, tal i com explicàvem en aquest article a L’ACCENT.

Segons el col·lectiu, a la reunió amb diverses entitats veïnals Ardanuy es va comprometre a comunicar qualsevol acció a la zona, a escoltar el projecte dels veïns i les veïnes i a mantenir un diàleg fluït i transparent. Recreant Cruïlles creu que això s’està trencant.

Després de l’acció del veïnat, l’Ajuntament va citar al col·lectiu en una reunió el dia següent on els van anunciar que no tenien constància de l’inici de les obres. Davant d’aquesta situació, els veïns han demanat una nova reunió amb el consorci i han convocat a tot el districte a un acte participatiu el proper dissabte 13 de desembre. El mateix dia que es fa el Mercat de Pagès mensual del barri. Durant la jornada es faran diverses activitats, entre elles, un taller sobre “Quin barri volem?”, en que es parlarà del projecte veïnal per els 5.000m2 de l’espai Germanetes.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.