Franco Berrino, doctorat en Medicina i Cirurgia per la Universitat de Torí. El doctor Berrino és especialista en anatomia patològica, especialment l’epidemiologia dels tumors.

0
107

El doctor Berrino ens diu que la recomanació de l’OMS és que només un 8% de les calories que ingerim siguin proteïnes, i en la nostra societat en mengem el doble de les que es necessiten.

També ens explica per què hem de reduir el consum de carn vermella: és molt rica en ferro, un tipus de ferro que és molt oxidant i que afavoreix la formació de substàncies cancerígenes a l’intestí.

Franco Berrino, doctorat en Medicina i Cirurgia per la Universitat de Torí. El doctor Berrino és especialista en anatomia patològica i ha investigat especialment l’epidemiologia dels tumors. Des de l’any 2002 dirigeix el Departament de Medicina Preventiva de l’Institut Nacional dels Tumors de Milà, un centre de referència mundial.

Franco Berrino ha treballat incansablement per divulgar la manera com una alimentació adequada pot ajudar a prevenir malalties com ara el càncer. I ha investigat quins tipus de dieta poden ajudar les persones que tenen alguna malaltia oncològica. Ha escrit desenes de llibres i articles i és un dels pocs científics italians que col·labora amb el World Cancer Research Fund.

Als 78 anys, aquest oncòleg continua en actiu i ha participat en espais de divulgació científica de la televisió italiana.

El doctor Berrino ens explicarà per què no hem de consumir gaire carn ni gaires productes làctics. Ens parlarà dels poders altament benèfics per a la salut d’alguns vegetals i fruites; d’augmentar el consum de llegums i de cereals, com el mill o la quinoa, i de per què hem de preferir els productes integrals als refinats.

Com a norma general, el doctor Berrino té una màxima infal·lible. Diu: “Llegiu la composició del que compreu, i no compreu res que porti ingredients que serien desconeguts per a les vostres àvies”.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.