L’ajuntament destrossa l’exposició veïnal al solar de Germanetes!

0
172

Després de dues jornades en les que vam recollir el testimoni fotogràfic de les veïnes i veïns de l’Eixample amb les idees que tenien pel solar de les Germanetes propietat de l’ajuntament i en total estat d’abandonament des de fa 6 anys, vam decidir exposar les fotos que el col·lectiu IN/OUT ens havia ajudat a fer.

Per això vam demanar permís a l’ajuntament de Barcelona per a fer una exposició al mur del mateix solar però, per sorpresa nostra, un cop han vist que el que es reclamava a l’exposició no era del seu gust, només 10 dies després han destruït la feina en la que totes haviem posat tanta il·lusió.

Nota personal, jo de tornada del gimnnàs vaig veure les fotografies penjades i em van agradar i també vaig poguer veure un dia com les treien de la paret un servei de neteja, no vaig arribar a saber-ne mai que feien les fotografies penjades perque hi paso en moto i no em vaig parar, pero ara poc a poc ho vaig descobrint i veig tota la feina que hi ha darrera que poc a poc va aconseguint una mica de espai per fer activitats per el barri.

En el meu barri ( el eixample esquerra ) hi ha un solar de 5.900m2 buit: l’antic Convent de les Germanetes de la Caritat. Des del 2006, després d’un acord amb l’Hospital Clínic és propietat de l’Ajuntament. En el solar s’hi havia d’enquibir un institut, escola bressol, centre dia, habitatges tutelats i alguna cosa més que em dec oblidar (això és l’Eixample!). El 2010 es va aprovar el Pla Especial que ‘ordenava’ tot això i al 2011 la Modificació del PGM. Avui tot això sembla aturat, no hi ha cap projecte encarregat, cap explicació del que es vol fer, i la Generalitat ja ens ha comunicat que en els propers 15 anys Catalunya no necessita de cap nova escola pública (estudiar en barracons desperta l’enginy). Amb aquest panorama el col·lectiu (com ells s’anomenen) Recreant Cruïlles està fent una bona feina exigint la cessió temporal i autogestió d’aquest solar buit ple de merda.

germanetes-expo

 

 

 

 

 

 

 

 

 

En el meu hi ha un solar de 5.900m2 buit: l’antic Convent de les Germanetes de la Caritat. Des del 2006, després d’un acord amb l’Hospital Clínic és propietat de l’Ajuntament. En el solar s’hi havia d’enquibir un institut, escola bressol, centre dia, habitatges tutelats i alguna cosa més que em dec oblidar (això és l’Eixample!). El 2010 es va aprovar el Pla Especial que ‘ordenava’ tot això i al 2011 la Modificació del PGM. Avui tot això sembla aturat, no hi ha cap projecte encarregat, cap explicació del que es vol fer, i la Generalitat ja ens ha comunicat que en els propers 15 anys Catalunya no necessita de cap nova escola pública (estudiar en barracons desperta l’enginy). Amb aquest panorama el col·lectiu (com ells s’anomenen) Recreant Cruïlles està fent una bona feina exigint la cessió temporal i autogestió d’aquest solar buit ple de merda.

Per enganxar aquests pòsters es va demanar permís a l’Ajuntament, però el resultat final no va agradar i a la setmana següent els diligents serveis deneteja de l’Ajuntament els van retirar.  (la informació oficial aquí). Llavors van repetir el mural amb les fotos mida foli enganxades precàriament, i així facilitar la feina al serveis de neteja. Jo em vaig llegir totes els suggeriments, hi havia de bàsics i de utòpics, no faltaven els horts urbans, els parcs i les escoles, centres culturals, esportius… però cap veí va suggerir una marina amb iots de luxe, potser no se’ls hi va ocorre.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.