Una seqüència de fotografies de com un policia ataca una jove indefensa es converteix en la imatge dels manifestants

0
221

“Aquesta imatge resumeix l’essència d’aquesta protesta –diu Esra al Besiktas al diari britànic ‘Daily Mail’–. La violència de la policia contra manifestants pacífics”. Aquesta estudiant de matemàtiques s’ha convertit en un dels símbols de les protestes a Istanbul.

En una seqüència d’imatges difoses per l’agència Reuters, la jove és ruixada amb gasos lacrimògens per un policia tot i no anar armada ni provocar amb gestos els agents.

Les fotografies s’han compartit milers de vegades a través de les xarxes socials i fins i tot s’han imprès adhesius amb il·lustracions de l’escena. A prop de la plaça Taksim, escenari de les manifestacions i càrregues policials, en un grafit es pot veure un dibuix de la noia –de grans dimensions i armada només amb un vestit vermell– davant dels antidisturbis. “Com més ruixeu més grans ens fem”, s’hi llegeix.

gasos-lacrimogens-Istanbul-protestas

“Esta imagen resume la esencia de esta protesta-dice Esra al Besiktas en el diario británico Daily Mail‘-. La violencia de la policía contra manifestantes pacíficos”. Esta estudiante de matemáticas se ha convertido en uno de los símbolos de las protestas en Estambul.

En una secuencia de imágenes difundidas por la agencia Reuters, la joven es rociada con gases lacrimógenos por un policía aunque no fue armada ni provocar con gestos los agentes.

Las fotografías se han compartido miles de veces a través de las redes sociales e incluso se han impreso pegatinas con ilustraciones de la escena. Cerca de la plaza Taksim, escenario de las manifestaciones y cargas policiales, en un grafito se puede ver un dibujo de la chica-de grandes dimensiones y armada sólo con un traje rojo-ante los antidisturbios. “Cuanto más rocíe mayores nos hacemos”, se lee.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.