El Cercle Català de Negocis (CCN) demana als consumidors catalans que no comprin productes de les marques: “Central Lechera Asturiana”, “Ato”, “Larsa”, “Puleva” i “Danone”.

0
776

El Cercle Català de Negocis (CCN) demana als consumidors catalans que no comprin productes de les marques Central Lechera Asturiana, Ato, Larsa, Puleva i Danone. La majoria d’aquestes empreses estan controlades per la Corporación Alimentaria Peñasanta, corporació estretament vinculada a l’oligarquia castellana, que està discriminant empreses catalanes com Can Feliu, una de les explotacions ramaderes més importants de Catalunya. Un dels responsable de l’explotació, Xavier Codina, veu perillar el futur d’aquesta empresa catalana: “Ens sentim discriminats perquè, malgrat que som una explotació coneguda i que sempre ha complert, ara ens aboquen al tancament.”

Aquesta corporació castellana està asfixiant Can Feliu obligant-la a vendre la seva llet a “un preu d’escarni, discriminatori respecte del preu de mercat i per sota del preu de cost”, segons ha denunciat el president del Cercle Català de Negocis, Ramon Carner. Carner recorda l’èxit del boicot a Pascual i manifesta la necessitat de tornar a respondre des de la base: “Comencem la batalla els consumidors; el poble. És per responsabilitat social i per no perdre més llocs de treball. No comprem productes com Danone o Puleva.”

 
Espanya està en peu de guerra soterrada contra Catalunya.

Ens cal reaccionar davant tantes agressions
“És vital que a l’hora d’anar al supermercat, els catalans tinguem presents els noms de les empreses lleteres que boicotegen Catalunya”

El boicot que la indústria làctia espanyola ha declarat recentment contra la lletera Can Feliu de Campllong, al Gironès, té moltes similituds amb el boicot que Leche Pascual va declarar a les cooperatives catalanes ara fa nou anys.

La lletera campllonguesa produeix 22.000 litres diaris de llet crua i ja patia un ofec econòmic per part de Corporación Alimentaria Peñasanta (comercialitza Central Lechera Asturiana, Ato i Larsa), que li pagava un preu molt inferior al real.

Però ara, aquesta última, no només s’ha negat a dialogar sinó que ha decidit enfonsar-la i comprar-li únicament llet en pols al preu humiliant de 76 euros per tona.

Com és lògic, Can Feliu ha fet intents de vendre la llet a altres firmes, com ara Danone, Pascual, Puleva, Iparlat o Guissona, però totes li han fet el buit i la seva situació és molt greu.

Per sort, l’eurodiputat Ramon Tremosa ha demanat a la Unió Europea que investigui la raó per la qual s’estan “perjudicant greument les petites i mitjanes productores catalanes”. Però la resposta trigarà un mes a arribar.

Mentrestant, Xavier Codina, responsable de Can Feliu, diu el següent:

 

“Ens estan discriminant i ara tenim clar que no hi ha cap voluntat d’arribar a acords.


Som una empresa catalana que funciona i haurem de tancar perquè algú, des d’Espanya, ha decidit que ens havia d’escarmentar”.

Davant d’això, molts de nosaltres ens podem preguntar: “Però què puc fer jo, per ajudar, si només sóc una persona del carrer?”

Doncs bé, nosaltres podem fer-hi molt gràcies a la força immensa que tenim.

Una força que quan creu en si mateixa és imbatible. I l’exemple més il·lustratiu el tenim amb Llet Nostra. Llet Nostra, com recordarem, va néixer l’any 2003 contra un boicot de Leche Pascual a les ramaderes catalanes i des d’aleshores no ha parat de créixer, fins al punt que és líder de venda de llet a Catalunya per davant de Pascual, Ato, Asturiana i Celta.

Tanmateix, res d’això no hauria estat possible sense el suport militant de la societat catalana, que, fent ús dels seus drets, va deixar d’adquirir productes de la marca Pascual –prop del 25% de les vendes– i va fer costat a Llet Nostra, un producte creat, pensat, etiquetat i adreçat al mercat català, que ven trenta-tres milions de litres de llet i que l’any passat va facturar per valor de 21,6  milions d’euros.

Ara, per tant, és vital que a l’hora d’anar al supermercat, els catalans tinguem presents els noms de les empreses lleteres que boicotegen Catalunya.

Nosaltres consumim, nosaltres escollim. I, si cal, boicotegem.

http://somnoticia.cat/2012/07/31/el-cercle-catala-de-negocis-fa-una-crida-a-boicotejar-la-llet-espanyola/

El Cercle Català de Negocis (CCN) demana als consumidors catalans que no comprin productes de les marques:

Central Lechera AsturianaAtoLarsaPuleva Danone.

La majoria d’aquestes empreses estan controlades per la Corporacion Alimentaria Peñasanta , corporacio estretament unida a l’oligarquia castellana, i que esta discriminant empreses catalanes com Can Feliu, na de les explotacions ramaderes mes importants de Catalunya.

Un dels responsables, Xavier Codina, veu perillar el futur d’aquesta empresa catalana: “Ens sentim discriminats perque, malgrat que som una explotacio coneguda i que sempre ha complert, ara ens aboquen al tancament.”

Aquesta corporacio espanyola esta ofegant Can Feliu obligant-la a vendre la seva llet a “un preu d’escarni, discriminatori respecte del preu de mercat i per sota del preu de cost”, segons ha denunciat el president del Cercle Català de Negocis, Ramon Carner. Carner recorda l’èxit del boicot a Pascual i diu que cal tornar a respondre:

“Comencem la batalla els consumidors, el poble. Es per responsabilitat social i per no perdre mes llocs de treball. No comprem productes com Danone o Puleva.”

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.