Campanes automatitzades que no descansen durant les 24 hores del dia- lamentable contaminació acústica

0
377

campanes-alentornL’excessiu i fort soroll produït per les campanes de l’Església ens ha portat moltes contra-els-campanarspersones a crear una plataforma ciutadana ia sol · licitar als diferents ajuntaments, parròquies i bisbats que tinguin en compte les nostres peticions i es facin alguns canvis. Creiem que el fort so de les campanes i la repetitiva incidència de les mateixes constitueix un molest i innecessari soroll que està especificat en la llei com a contaminació acústica pel seu excés de decibels.

A causa de que aquestes campanades avui en dia estan regulades, tant en el seu nivell de so com en el nombre de repeticions, amb sistemes informàtics que abans no existien, donem per fet que això ha estat una de les causes principals de què es produeixin aquestes excessives repeticions. Per tant sol · licitem programar de diferent manera i que es facin els canvis següents:

1r Regular el nivell de so als decibels establerts per la llei.

2n Suprimir les campanades a la nit. La primera campanada del dia hauria de ser a les 9 hores i la darrera a les 22 hores.

3r Tocar les hores una sola vegada, és a dir suprimir les repeticions i també els quarts ..

4t Eliminar els tocs religiosos (misses, Angelus, batejos, repics, morts, etc.,) Del tot innecessaris i fora de lloc en un Estat declarat laic.

No és la nostra intenció amb aquestes demandes eliminar totalment les campanes, doncs respectem aquest caràcter especial i simbòlic que pugui tenir per al poble, però creiem que tot ha de ser en la seva justa mesura ja que els excessos mai són bons. És d’esperar que amb aquests petits canvis ningú surti perjudicat, ja que les campanes continuarien realitzant la seva funció simbòlica sense molestar els veïns més pròxims al campanar.

Desitjant prenguin en compte les nostres justes i legítimes reclamacions i en espera d’una una resposta de els saluden atentament.

Sr Jordi Bordas

Membre de la Plataforma contra l’excés de campanades.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.