El dret dels nens a saber nedar – Barcelona i l’esport – campeonato mundial de natación 2013 en Barcelona

0
390

Una espectacular cerimònia d’inauguració titulada ‘Somnis d’Aigua’, a cavall entre el Palau Sant Jordi i el Port Vell de Barcelona, ​​ha aixecat el teló dels 15ns FINA Campionats del Món de Natació, que es disputen a la capital catalana fins al 4 agost vinent

La cerimònia, una producció de RPM, creada per Hansel Cereza i acompanyada per l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC) sota la direcció d’Arthur Post, ha tornat a demostrar la capacitat de la capital catalana per organitzar esdeveniments d’aquestes dimensions. L’espectacle ha estat concebut des de la perspectiva de l’univers natural de l’aigua i dels atletes aquàtics i ha reflectit l’habilitat d’aquests esportistes en total harmonia amb el seu medi.

Els protagonistes de la cerimònia són un nen i un home gran que, a través d’un món imaginari, dirigeixen el públic cap a una faula en què l’aigua i les riqueses naturals són la principal font de vida. El paper de la persona gran, que representa l’experiència i la saviesa, ha estat interpretat per Eduard Admetlla, submarinista nonagenari pioner de l’exploració submarina a Catalunya i Espanya. Comparteixen protagonisme amb el nen dues germanes bessones: Júlia (al Port Vell) i Paula (al Palau Sant Jordi) Gilabert, dues promeses dels salts que s’entrenen al CAR de Sant Cugat.

Unes 230 persones, entre actors, acròbates, saltadors, nedadores de sincronitzada i voluntaris, han representat una fantasia que pretén conscienciar la humanitat de la importància de l’aigua per a la vida al nostre planeta. L’espectacle s’ha realitzat de manera simultània al Palau Sant Jordi i al Port Vell i els assistents al pavelló de Montjuïc han pogut seguir el que passava al Moll de la Fusta a través dels videomarcadors.

Entre referències a la sequera, a un passat d’esplendor natural i a un futur esperançador, no ha faltat una torre de castellers que s’ha submergit en l’aigua per a sorpresa del públic, en una mostra de la unió de dos mons que ha volgut representar Hansel Cereza, autor també de l’exitosa cerimònia d’inauguració dels Jocs Olímpics de Barcelona del 1992.

L’espectacle ha donat pas a la desfilada de banderes dels 181 països participants i als parlaments de les autoritats presents: el president català, Artur Mas, l’alcalde de Barcelona, ​​Xavier Trias, el president de la FINA, Julio C. Maglione, i el president de la RFEN, Fernando Carpena. També han estat protagonistes la nedadora Érika Villaécija i l’àrbitre Sergi Borrell, encarregats de realitzar el jurament que correspon a esportistes i jutges.

La cerimònia, que s’ha prolongat durant una hora, ha acabat amb un espectacle de focs artificials realitzat des del Port Vell, on a partir de dissabte es disputaran les proves de natació en aigües obertes i, la setmana que ve, la competició de ‘High Diving ‘o salts de gran alçada.

Tot està preparat. Els nedadors i nedadores ja han començat a entrenar, les seus estan preparades per a la competició, els voluntaris i voluntàries en els seus llocs. És l’hora que comenci Barcelona 2013. Aquesta nit al Palau Sant Jordi, seu de la competició de sincronitzada i natació, obre les seves portes al públic per a la cerimònia d’inauguració, en què participaran 814 persones.

Tal com va explicar Hansel Cereza, director artístic de l’acte, “la cerimònia inaugural és una oda a l’aigua”, és el somni d’un nen convertit en realitat. L’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya, dirigida per Arthur Post, farà que “Planeta Aigua”, la suite composta per Albert Guinovart, soni amb tota la seva força al Palau Sant Jordi.

La competició arrenca el dia 20 de juliol amb proves de natació sincronitzada, salts i aigües obertes, el 21 de juliol comença la competició de waterpolo, el 29 de juliol s’estrena la prova de high diving i es tancarà el 4 d’agost amb les finals de natació, que es desenvoluparan al Palau Sant Jordi. Durant els 16 dies de competició es veuran 40 finals de natació, 10 de salts, set de sincronitzada, sis d’aigües obertes, dues de waterpolo i dos salts de gran alçada.

El dret dels nens a saber nedar – Barcelona i l’esport

 

Una espectacular ceremonia de inauguración titulada ‘Sueños de Agua’, a caballo entre el Palau Sant Jordi y el Port Vell de Barcelona, ​​ha levantado el telón de los 15os FINA Campeonatos del Mundo de Natación, que se disputan en la capital catalana hasta el 04 de agosto próximo

La ceremonia, una producción de RPM, creada por Hansel Cereza y acompañada por la Orquesta Sinfónica de Barcelona y Nacional de Cataluña (OBC) bajo la dirección de Arthur Post, ha vuelto a demostrar la capacidad de la capital catalana para organizar eventos de estas dimensiones. El espectáculo ha sido concebido desde la perspectiva del universo natural del agua y de los atletas acuáticos y ha reflejado la habilidad de estos deportistas en total armonía con su medio.

Los protagonistas de la ceremonia son un niño y un anciano que, a través de un mundo imaginario, dirigen al público hacia una fábula en la que el agua y las riquezas naturales son la principal fuente de vida. El papel de la persona mayor, que representa la experiencia y la sabiduría, ha sido interpretado por Eduard Admetlla, submarinista nonagenario pionero de la exploración submarina en Cataluña y España. Comparten protagonismo con el niño dos hermanas gemelas: Julia (el Puerto Viejo) y Paula (en el Palau Sant Jordi) Gilabert, dos promesas de los saltos que se entrenan en el CAR de Sant Cugat.

Unas 230 personas, entre actores, acróbatas, saltadores, nadadoras de sincronizada y voluntarios, han representado una fantasía que pretende concienciar a la humanidad de la importancia del agua para la vida en nuestro planeta. El espectáculo se ha realizado de manera simultánea en el Palau Sant Jordi y el Puerto Viejo y los asistentes al pabellón de Montjuïc han podido seguir lo que ocurría en el Moll de la Fusta a través de los videomarcadores.

Entre referencias a la sequía, a un pasado de esplendor natural y un futuro esperanzador, no ha faltado una torre de castellers que se ha sumergido en el agua para sorpresa del público, en una muestra de la unión de dos mundos que ha querido representar Hansel Cereza, autor también de la exitosa ceremonia de inauguración de los Juegos Olímpicos de Barcelona de 1992.

El espectáculo ha dado paso al desfile de banderas de los 181 países participantes y los parlamentos de las autoridades presentes: el presidente catalán, Artur Mas, el alcalde de Barcelona, ​​Xavier Trias, el presidente de la FINA, Julio C. Maglione, y el presidente de la RFEN, Fernando Carpena. También han sido protagonistas la nadadora Érika Villaécija y el árbitro Sergi Borrell, encargados de realizar el juramento que corresponde a deportistas y jueces.

La ceremonia, que se prolongó durante una hora, ha terminado con un espectáculo de fuegos artificiales realizado desde el Puerto Viejo, donde a partir del sábado se disputarán las pruebas de natación en aguas abiertas y, la próxima semana, la competición de ‘High Diving’ o saltos de gran altura.

Todo está preparado. Los nadadores y nadadoras ya han empezado a entrenar, las sedes están preparadas para la competición, los voluntarios y voluntarias en sus sitios. Es la hora de que empiece Barcelona 2013. Esta noche en el Palau Sant Jordi, sede de la competición de sincronizada y natación, abre sus puertas al público para la ceremonia de inauguración, en el que participarán 814 personas.

Tal y como explicó Hansel Cereza, director artístico del acto, “la ceremonia inaugural es una oda al agua”, es el sueño de un niño convertido en realidad. La Orquesta Sinfónica de Barcelona y Nacional de Cataluña, dirigida por Arthur Post, hará que “Planeta Agua”, la suite compuesta por Albert Guinovart, suene con toda su fuerza en el Palau Sant Jordi.

La competición arranca el día 20 de julio con pruebas de natación sincronizada, saltos y aguas abiertas, el 21 de julio comienza la competición de waterpolo, el 29 de julio se estrena la prueba de high diving y se cerrará el 4 de agosto con las finales de natación, que se desarrollarán en el Palau Sant Jordi. Durante los 16 días de competición se verán 40 finales de natación, 10 de saltos, siete de sincronizada, seis de aguas abiertas, dos de waterpolo y dos saltos de gran altura.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.