Mallorca Blackout- El GOB, satisfet amb la campanya ‘Mallorca Blackout’

0
344

Miquel Barceló demostra una vegada més el seu compromís amb la conservació del patrimoni natural de Mallorca, i comparteix aquest procés creatiu amb el qual denuncia el procés de destrucció territorial en que es troba immersa l’illa. El vídeo forma part del portal “Mallorca Blackout” (mallorcablackout.org), iniciativa llançada pel GOB amb l’objectiu de donar a conèixer als turistes potencials les diferents amenaces que patim, i reclamar la seva implicació en forma de pressió al Govern de les Illes Balears per tal de promoure un canvi en la política ambiental.

Mallorca Blackout from gobmallorca on Vimeo.

El GOB s’ha mostrat avui molt satisfet amb la campanya ‘Mallorca Blackout’ a Berlín perquè considera que ha aconseguit ‘amb escreixos’ els objectius plantejats, i ha dit que aquesta iniciativa ‘tot just ha començat’ i que continuarà amb la difusió internacional.

L’entitat ecologista ha explicat en una roda de premsa que davant ‘la manca total i absoluta de diàleg’ amb el president del Govern balear, José Ramón Bauzá, i el seu equip, pretén ‘augmentar la pressió sobre les decisions polítiques que afecten el territori i el medi ambient amb aquesta denúncia internacional’.

Segons el GOB, les polítiques del PP estan fent mal al mateix producte turístic perquè perjudiquen el paisatge, el territori i el medi ambient, ‘que són la carta de presentació de les Illes en els mercats turístics’.

En aquest sentit, l’entitat ha criticat l’aprovació de les lleis urbanística i turística que han impulsat, respectivament, el conseller d’Agricultura, Medi Ambient i Territori, Biel Company, i el de Turisme i Esports, Carlos Delgado.

El GOB ha censurat també ‘l’impuls de projectes singulars en espais d’alt valor ecològic amb l’excusa de la crisi i la premissa de consumir territori sense complexos per aconseguir dinamitzar l’economia i revitalitzar el turisme’.

Així mateix, l’organització ha destacat que representants de l’operador turístic alemany TUI, associacions hoteleres, la Global Nature Fund i Tourism Watch expressaren el suport a la campanya, així com també els mitjans que acudiren a la roda de premsa, que es mostraren interessats en les alternatives proposades pel GOB.

‘Els interlocutors valoraren la sensibilitat ambiental de la projecció territorial en l’àmbit de la promoció turística i l’obertura d’un canal de participació directa’, han dit els ecologistes.

L’organització ha agraït també el suport que ha rebut per part de la societat mallorquina, que troba que la campanya ja estat ‘oportuna, encertada i necessària en l’escenari actual’.

El GOB ha assenyalat que la campanya ‘Mallorca Blackout’, la pàgina web de la qual ha rebut més de 10.000 visites en pocs dies, continuarà la difusió per consolidar el canal ‘d’informació, participació i acció que pretén ésser’ i, entre altres accions, presentarà la iniciativa a operadors turístics i hotelers a Mallorca.

Mallorca blackout

El Gob dejó ayer claro que, ante la “falta total y absoluta de diálogo” por parte del Govern, aumentará la “presión” en contra de las políticas territoriales y mediambientales del Ejecutivo de José Ramón Bauzá. La portavoz de la organización ecologista, Margalida Ramis, y Macià Blázquez, explicaron que tras la presentación de su polémica campaña ´Mallorca Blackout´ la pasada semana en la feria turística alemana ITB, continuarán difundiéndola en medios de comunicación nacionales e internacionales, además de presentarla a operadores turísticos y hoteleros de Mallorca.
“El Govern no deja más alternativa que la movilización”, afirmó Ramis quien calificó de “totalmente positiva” el resultado en la ITB de Berlín de la campaña cuyo principal reclamo es un vídeo del artista mallorquín Miquel Barceló. En este sentido, resaltó que el Gob celebró reuniones, entre otros, con representantes del operador turístico TUI y asociaciones hoteleras, además de entidades similares al Gob, y que todos entendieron esta campaña en defensa de la conservación del territorio y medio ambiente de Balears, ya que se trata del principal atractivo turístico de las islas. “Nuestros objetivos y los del sector hotelero van en este sentido de la mano”, afirmó.
“No queremos bombardear a ningún sector ni a ningún gobierno”, precisó Macià Blázquez en referencia a las críticas lanzadas por el Govern a la presentación de esta campaña en Berlín por la mala imagen que podía darse de Balears en el principal país emisor de turistas. Blázquez y Ramis resaltaron que el buen resultado en cuanto a reservas con el que acabó la ITB demuestra que la iniciativa del Gob no ha perjudicado las buenas perspectivas turísticas.
Respecto a la presencia de la policía alemana en el expositor de Balears en la ITB para evitar que el Gob protestara, Blázquez explicó que los tres representantes de la organización que viajaron a Alemania explicaron a los agentes germanos que su objetivo era dar a conocer pacíficamente su campaña y que, una vez dada esta explicación, la policía “bajó la guardia y fueron muy correctos”.

Der Künstler Miquel Barceló wurde 1957 in Felanitx auf Mallorca geboren und unterstützte immer schon kritische ökologische, kulturelle und soziale Bewegungen. Jetzt hat er sich mit der balearischen Umweltorganisation GOB in Verbindung gesetzt, weil er große Sorgen bezüglich der derzeitigen Politik der regierenden konservativen Volkspartei hat, die große Teile der mallorquinischen Landschaft erneut der verstärkten kommerziellen Verwertung zuführen möchte.

In einem für den GOB gemachten Kunst-Video zeigt Miquel Barceló mit schwarzen Farbklecksen auf, was passiert, wenn diese Art von Politik auf der Insel in die Wirklichkeit umgesetzt und damit letztlich zum schwarzen „Blackout“ Mallorcas führen wird. Am Schluss, so Barceló, bleibt mit dieser Politik nichts mehr übrig, warum es sich lohnen sollte, auf Mallorca Urlaub zu machen.

Miquel Barceló hat auch das Logo des GOB mit dem bedrohten Mönchsgeier kreiert, den es zum Glück auf Mallorca noch gibt.

Verabschiedet wurde ein neues Raumordnnungsgesetz zur Bebauung, ein neues Tourismusgesetz und ein Gesetz, das einige Bauvorhaben als im „Interesse für die Allgemeinheit“ erklärt. Hierzu gehört der Bau eines Luxushotels bei Sa Ràpita, das direkte negative Auswirkungen auf den Naturstrand Es Trenc und das Feuchtgebiet Salobrar de Campos haben wird. Gleichzeitig soll in einem Schutzgebiet bei Canyamel ein Luxushotel und im Feuchtgebiet bei Magaluf eine weitere Urbanisation gebaut werden. Auch sind weitere Urbanisiationen in ländlichen Gebieten geplant, sollen Yachthäfen ausgebaut, neue Golfplätze geplant und große Einkaufszentren und Vergnügungsparks gebaut werden.

Diese Politik ist eine Rückkehr ohne Beispiel zur Politik des Betons, der Spekulation und der Korruption, die ja die derzeitige Wirtschaftskrise verursacht hat.

Verschiedene Bürgerinitiativen wehren sich mit Hilfe des GOB gegen diese katastrophalen sozialen und ökologischen Entwicklungen für die mallorquinische Gesellschaft. Der GOB geht gerichtlich gegen diese Politik des schnellen Geldes vor. Eine Menschenkette mit mehr als 10 000 Teilnehmern hat beispielsweise am Strand von Es Trenc/Sa Ràpita gegen den Bau eines neuen Luxushotels demonstriert

Mallorca-Blackout

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.